1921 | Fra Sømkassen til sportsudstyr

1921 | Fra Sømkassen til sportsudstyr

Ejendommen blev opført i 1891 af tømrermester A. Sørensen. Forhuset er i to etager med teglstensbelagt sadeltag. 1. etage er indrettet til butikker, og har undertiden ændret sit udseende – bl.a. kom den overdækkede indgang til i 1975. På 2. etage er huset oprindelige udformning bibeholdt. Murværket er malet og her ses de fine profilerede vindues indfatninger og hovedgesims.

Fra 1891 havde isenkræmmer Georg Gottschalch og sadelmager H. N. Nielsen forretninger på adressen. Sidste forretning var fru glarmester Kruses Modemagasin.
Fra 1895 havde Bang Knudsen og farvehandler A. Lykke Thomsen hjemme i bygningen indtil Henning Pedersens værktøjsmagasin flyttede ind i 1915. Forretningen blev drevet af købmand Henning Peder Pedersen, som kom til Esbjerg i 1909. Sidenhen blev butikken drevet af hans søn Holger Henning Pedersen.

Efter ombygning i 1972 skiftede værktøjsmagasinet navn til Sømkassen. I 1975 overtog Bang Knudsen atter bygningen og åbnede forretningen Difa Shopping, som solgte alt fra sportsartikler til isenkram. Det blev senere hen til Sportmaster, som i dag er at finde på adressen.